APRO Software Solutions using Oracle Cloud Solutions (Dutch Article)

APRO Software Solutions using Oracle Cloud Solutions (Dutch Article)

APRO Software Solutions biedt klanten betere prestaties en meer flexibiliteit met clouddiensten van Oracle.

Na een uitgebreide interne testfase zet APRO Software Solutions de Oracle-cloudoplossingen Java Cloud Service en Database Cloud Service nu ook in om zijn klanten te ondersteunen. De Oracle-partner gebruikt de diensten om klanten oplossingen te bieden op het gebied van het doen en ontvangen van betalingen. Daarmee komt de leverancier van financiële software-oplossingen tegemoet aan de groeiende vraag naar clouddiensten in de markt. De schaalbaarheid van de cloud maakt het voor APRO bovendien mogelijk om zowel grote als kleine ondernemingen te bedienen.

APRO ontwikkelt software-oplossingen voor het automatiseren van verschillende financiële processen, zoals het verwerken van betalingen en het uitvoeren van incasso’s. Het bedrijf bedient klanten in zowel de publieke sector als multinationals in de commerciële branche. APRO bood tot voor kort alleen oplossingen die het bij de klant op locatie implementeerde, maar dankzij de inzet van Java Cloud Service en Database Cloud Service is het nu ook mogelijk om zijn diensten via de cloud aan te bieden.

Besparen op tijd en kosten

Voor klanten van APRO levert dat verschillende voordelen op. Database en applicatie staan bij Oracle in één datacenter, wat zorgt voor betere prestaties en eenvoudiger beheer van de door APRO geleverde applicaties. De inzet van de cloud zorgt er bovendien voor dat bedrijven indien gewenst eenvoudig capaciteit kunnen af- of juist opschalen, zonder dat ze daarvoor hoeven te investeren in nieuwe hardware of vastzitten aan eerder aangeschafte apparatuur.

Ook voor APRO biedt de cloud diverse voordelen. APRO kan het beheer van de applicatie overnemen en klanten volledig ontzorgen, inclusief installatie en upgrades van de omgevingen. Hierdoor is er bij klanten geen functioneel en technisch beheerder voor de door APRO geleverde oplossing nodig. Ook is het mogelijk een installatie op afstand voor te bereiden, waardoor een consultant direct kan beginnen met de inrichting van de applicatie. En omdat de cloudoplossing vanaf het kantoor van APRO te bereiken is, kan ook een deel van de configuratie vooraf worden uitgevoerd. Dit betekent voor de klant lagere kosten, omdat de consultants van APRO minder hoeven te reizen.

Toenemende klantvraag belangrijkste drijfveer

“De toenemende klantvraag van cloudoplossingen was voor ons de belangrijkste drijfveer om Oracle’s Java Cloud Service en Database Cloud Service in te zetten”, zegt John Nagel, manager APRO Banking Gateway. “Daarbij wilden we echter niet gehaast aan de slag gaan, daarom hebben we de applicaties eerst uitvoerig intern getest en een aantal acceptatietests uitgevoerd bij verschillende klanten. We zijn erg tevreden met de mogelijkheden die we daarvoor van Oracle krijgen aangeboden en met de support die we daarbij kregen. Als we ergens tegenaan lopen worden we direct geholpen, we weten echt wat we aan Oracle hebben.”

“Met Java Cloud Service en Database Cloud Service kan APRO zijn klanten op een toekomstgerichte manier vooruithelpen”, zegt, Jaap-Jan Wever, Technology Sales Business Unit Leader bij Oracle. “De Oracle-cloud biedt klanten op verschillende manieren enorme voordelen, met name op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid, prestaties en veiligheid. We zijn blij dat we op die manier nieuwe deuren openen voor APRO en de organisatie helpen om het maximale uit zijn dienstverlening te halen.”

News

Our newsletter

Please leave your e-mailaddress and name to receive our free newsletter
Subscribe

Contact APRO Sales

Waddinxveen, The Netherlands

+31 (0) 33 299 9809
+44 (0) 808 169 6524


San Mateo, CA, United States

+1 888 905 73 11


E-mail: sales@aprosoftwaresolutions.com

More contact information